Σύνδεση Μελών

Σύνδεση με προνόμια ΕΛ.Ι.Ν.Τ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας 2018 & Απονομή Βραβείου ΕΛ.Ι.Ν.Τ. 2018

Την 4η και 5η Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου η 12η  Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας.

Το φετινό Συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας με τίτλο: “MARINETECHNOLOGYIN 2020: SMARTER & GREENER” εστίασε στις προκλήσεις αλλά και τις τάσεις που θα σηματοδοτήσουν το μέλλον της παγκόσμιας ναυτιλίας μετά το 2020, μια χρονιά ομολογουμένως ορόσημο για τον κλάδο μας.

 

Στις εργασίες παρουσιάστηκαν θέματα σχετικά με την ασφάλεια των αυτόνομων πλοίων , τα συστήματα και τους τρόπους βελτίωσης του πλοίου, οι οποίοι το καθιστούν φιλικότερο προς το περιβάλλον και πιο βιώσιμο επιχειρηματικά.

Οι εταιρίες της ναυτιλιακής βιομηχανίας ανέδειξαν νέες τεχνολογίες και έξυπνες εφαρμογές πάνω στην απόδοση του πλοίου.

Η καθιερωμένη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ανέδειξε τις επερχόμενες τάσεις και εξελίξεις στην βελτιστοποίηση της διαχείρισης των πλοίων, των ναυτικών κινητήρων, του είδους των καυσίμων καθώς και των συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων στη διαχείριση των πλοίων.

Στο παράλληλο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το RoyalInstitutionofNavalArchitects , αναδείχθηκαν θέματα σχετικά με την τεχνολογία των πλοίων μεταφοράς LNGαλλά και το LNGως καύσιμο.

Το βράδυ της 5ης  Δεκεμβρίου 2018, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος απονεμήθηκε στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) το βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ 2018 για την συμβολή της στην καλλιέργεια και την προαγωγή της περιβαλλοντικής συνείδησης της Ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες :
http://www.elintconference.gr/photos.html

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

TRAINING WORKSHOP, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ «ΕΛΙΝΤ» / «MAR.TEC.M.A.» / «Ε.Ε.Δ.Ε.» ΣΤΙΣ 19 & 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
«ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2013» / ΑΘΗΝΑ & «HE.M.E.EXPO. 2013» / ΣΑΓΚΑΗ

Σε συνέχεια της προηγούμενης – ενημερωτικής εσπερίδας που οργανώθηκε

Περισσότερα...
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Το καθιερωμένο βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ απονεμήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου στο Ναυτικό Όμιλος Ελλάδος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη μεγάλη του προσφορά στο ναυτιλιακό χώρο αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο.

Περισσότερα...
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ TOY 9ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΥΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 08/04/2014 με πρωτοβουλία του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας» πραγματοποιήθηκε

Περισσότερα...
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

ΕΣΠΕΡΙΔΑ – “HEPHAESTUS 2013” ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/03/2013

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η πρώτη προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση του forum «Ήφαιστος 2013» την Παρασκευή 29/03/2013 στις εγκαταστάσεις της «Environmental Protection Engineering» – E.P.E. S.A. Περισσότερα...