Σύνδεση Μελών

Σύνδεση με προνόμια ΕΛ.Ι.Ν.Τ.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ TOY 9ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΥΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 08/04/2014 με πρωτοβουλία του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας» πραγματοποιήθηκε

με ιδιαίτερη επιτυχία η ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργνανώθηκε στον Πειραιά και ειδικότερα στο αμφιθέατρο της Ναυτιλιακής Εταιρείας “Euronav Ship Management” για τους μαθητές του 9ου Επαγγελματικού Λυκείου Πειραιά (και το οποίο είναι Ναυτικής και Ναυτιλιακής κατεύθυνσης).

Η συνολική διάρκεια της εκδήλωσης ήταν τέσσερις (4) περίπου ώρες και περιλάμβανε μία σειρά από παρουσιάσεις οι οποίες δόθησαν από επαγγελματίες που ήδη εργάζονται σε Ναυτιλιακές Εταιρείες: Το ακριβές και λεπτομερές πρόγραμμα της όλης εκδήλωσης επισυνάπτεται για την πληρέστερη ενημέρωσή σας.
Τους συνολικά 85 μαθητές και μαθήτριες των 4 Τμημάτων της Α’ Λυκείου του 9ου ΕΠΑΛ – Ναυτικό Λύκειο Πειραιά συνόδευσαν 4 Καθηγητές και οι οποίοι έκαναν την εισαγωγή για τους σκοπούς και στόχους αυτής της ημερίδας επαγγελματικού προσανατολισμού, προκειμένου οι μαθητές – μαθήτριες να μπορούν στο τέλος να επιλέξουν αξιόπιστα το κατά πόσον θα ακολουθήσουν την ειδικότητα Αξιωματικού Γέφυρας ή Αξιωματικού Μηχανής, με τη συνακόλουθη φοίτησή τους στις «Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού» - ΑΕΝ.
Την εκδήλωση επίσης προλόγησε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΝΤ ο παλαιός Συνάδελφος  / Ναυπηγός Μηχανολόγος, κ. Γιάννης Κουϊμάνης, ο οποίος, καταγόμενος από τη Χίο, και έχοντας πολλές εμπειρίες από Χιώτες Ναυτικούς μίλησε με σχετικά παραδείγματα και με απτό λόγο στους μαθητές – μαθήτριες, προτρέποντας να ακολουθήσουν οπωσδήποτε το ναυτικό επάγγελμα και ειδικότερα λαμβάνοντας υπόψη τις τωρινές δυσκολίες στα επαγγέλματα της ξηράς.
Στη συνέχεια ο κ. Σταμάτης Μπουρμπούλης (Γενικός Διευθυντής της φιλοξενούσης Ναυτιλιακής Εταιρείας - Euronav), καλωσόρισε τους μαθητές – μαθήτριες και τους Καθηγητές τους και τους ενημέρωσε για το χώρο που βρίσκονταν και στο οποίο αμφιθέατρο πραγματοποιούνται τα συνεχή σεμινάρια της HELMEPA για τους εν ενεργία Πλοιάρχους – Μηχανικούς, ενώ παράλληλα τους μίλησε για τον εμπνευστή και Ιδρυτή της HELMEPA, όπως και Ιδρυτή της Ναυτιλιακής Εταιρείας “Ceres”, αείμνηστο Γιώργο Λιβανό.
Το πρώτο μέρος της κύριας εκδήλωσης αφορούσε μία ενημερωτική εισαγωγή στο επάγγελμα του Ναυτικού και ειδικότερα περιέγραφε τη δουλειά του Αξιωματικού Γέφυρας / Μηχανής στα ελληνόκτητα καράβια, τον τρόπο εισαγωγής στις ΑΕΝ, όπως επίσης και το σημαντικό ρόλο που παίζει η ελληνόκτητη εμπορική ναυτιλία στον παγκόσμιο οικονομικό στίβο και για τη σημαντική της συνεισφορά στην ελληνική οικονομία με την εισαγωγή δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ από τις άμεσες και έμμεσες δραστηριότητές της στον ελλαδικό χώρο. Το πρώτο μέρος έκλεισε με την παρουσίαση μεγάλης σειράς φωτογραφιών από τα περιβάλλοντα εργασίας / χώρους δουλειάς των Αξιωματικών Εμπορικών Πλοίων στη Γέφυρα / στο μηχανοστάσιο / στην κουβέρτα κτλ., και που αφορούσαν διάφορους τύπους και μεγέθη εμπορικών σκαφών.
Η εισήγηση που αφορούσε τους Ναυτικούς – Αξιωματικούς Κουβέρτας και Γέφυρας πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιπλοίαρχο κ. Παντελή Πατσούλη, ο οποίος ανήκει στο Τμήμα H.S.Q.E. της φιλοξενούσης Ναυτιλιακής Εταιρείας «Euronav» και η οποία εισήσηγη συνοδεύτηκε με κατάλληλες φωτογραφίες, όπως και με παράθεση πλεονεκτημάτων – μειονεκτημάτων για τα επαγγέλματα των Αξιωματικών κουβέρτας και τις διαφοροποιήσεις τους σε σχέση με τους υπόλοιπους Αξιωματικούς του κάθε πλοίου.
Η τελευταία εισήγηση έγινε από τον Ναυπηγό Μηχανολόγο, κ. Δήμο Ηλιόπουλο (της Ναυτιλιακής Εταιρείας «Evalend Shipping») και που αφορούσε το επάγγελμα του Αξιωματικού Μηχανής Εμπορικών Πλοίων όπως επίσης και τη μεταγενέστερη μετεξέλιξή του σαν Αρχιμηχανικός στα Τεχνικά Τμήματα των Ναυτιλιακών Εταιρειών. Παράλληλα παρουσιάστηκαν και άλλες δυνατότητες περαιτέρω εξέλιξης και διαφοροποίησης της απασχόλησης των Αξιωματικών Μηχανής σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες της ξηράς (όπως π.χ. Νηογνώμονες / Ασφαλιστικές Εταιρείες / Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, κτλ.), μετά την ολοκλήρωση της θαλάσσιας καριέρας τους.
Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διανομή κατάλληλων ερωτηματολογίων αξιολόγησης της όλης ημερίδας (ξεχωριστά για Καθηγητές και μαθητές - μαθήτριες), προκειμένου για τη συγκέντρωση – παρατηρήσεων – σχολίων – προτάσεων – βελτιώσεων, κτλ. ώστε η επόμενη εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών – μαθητριών να είναι ακόμη καλύτερη και ειδικότερα προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες και τις προσδοκίες των Συμμετεχόντων της εκδήλωσης.
Στο μεγάλο διάλειμμα της εκδήλωσης, έγινε περιήγηση των μαθητών – μαθητριών στον εκθεσιακό χώρο της HELMEPA που βρίσκεται δίπλα στο Αμφιθέατρο της εκδήλωσης και παράλληλα δόθηκαν πληροφορίες για τις δραστηριότητες της HELMEPA στα πλαίσια των προγραμμάτων της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος.
Στη διάρκεια αυτής της εξειδικευμένης πληροφόρησης προσφέρθηκαν αναψυκτικά, μπουφές, κτλ. που ήταν ευγενική χορηγία της Ναυτιλιακής Εταιρείας «Euronav» προς τους μαθητές και μαθήτριες του Ναυτικού Λυκείου, οι οποίοι αναχωρούντες από την εκδήλωση, ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως όλους τους Οργανωτές της για την πρωτοποριακή και σημαντική δραστηριοποίησή τους για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των Νέων μας.

Η Οργανωτική Επιτροπή της Εκδήλωσης.

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

TRAINING WORKSHOP, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ «ΕΛΙΝΤ» / «MAR.TEC.M.A.» / «Ε.Ε.Δ.Ε.» ΣΤΙΣ 19 & 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
«ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2013» / ΑΘΗΝΑ & «HE.M.E.EXPO. 2013» / ΣΑΓΚΑΗ

Σε συνέχεια της προηγούμενης – ενημερωτικής εσπερίδας που οργανώθηκε

Περισσότερα...
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Το καθιερωμένο βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ απονεμήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου στο Ναυτικό Όμιλος Ελλάδος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη μεγάλη του προσφορά στο ναυτιλιακό χώρο αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο.

Περισσότερα...
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ TOY 9ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΥΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 08/04/2014 με πρωτοβουλία του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας» πραγματοποιήθηκε

Περισσότερα...
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

ΕΣΠΕΡΙΔΑ – “HEPHAESTUS 2013” ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/03/2013

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η πρώτη προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση του forum «Ήφαιστος 2013» την Παρασκευή 29/03/2013 στις εγκαταστάσεις της «Environmental Protection Engineering» – E.P.E. S.A. Περισσότερα...