Σύνδεση Μελών

Σύνδεση με προνόμια ΕΛ.Ι.Ν.Τ.

Δελτία τύπου

ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.), συμμετείχε στις εκδηλώσεις «Ημέρες Θάλασσας 2018» του Δήμου Πειραιά, διοργανώνοντας την εκδήλωση με θέμα: «Επιβίωση στη Θάλασσα».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλοίο «KNOSSOS PALACE» των Μινωικών Γραμμών,  στο Κεντρικό Λιμάνι του Πειραιά, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 και ώρα 11:00π.μ – 13:00μ.μ..

H κα Καλλιόπη Ηλιάδη, Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής ΕΛ.Ι.Ν.Τ. ανέπτυξε με διαδραστικό τρόπο το θέμα της χρήσης των μέσων διάσωσης. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι χωρίστηκαν σε ομάδες και περιηγήθηκαν στο πλοίο συνοδευόμενοι από Αξιωματικούς του, για να παρατηρήσουν από κοντά  τα σωστικά μέσα που διαθέτει.

Στους συμμετέχοντες έγινε επίδειξη, από τεχνικούς της εταιρείας Technava S.A., μίας πνευστής σωσίβιας σχεδίας με τον σωστικό εξοπλισμό που περιέχει.

Το ΕΛ.Ι.Ν.Τ. ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στη διεξαγωγή της εκδήλωσης αυτής.Τεχνικό Σεμινάριο"Marine LNG : Prospects and Barriers"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τεχνικό Σεμινάριο ΕΛ.Ι.Ν.Τ. κατά την διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «Ποσειδώνια 2018» με θέμα : “Marine LNG : Prospects and Barriers”.

Με μεγάλη συμμετοχή ακροατηρίου πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.) την Πέμπτη 7 Ιουνίου, σε αίθουσα συνεδριάσεων που προσέφεραν οι διοργανωτές  της Έκθεσης των Ποσειδωνίων, με θέμα : «Marine LNG : Prospects and Barriers».

Τους 80 και πλέον παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.Τ. κ. Μιχαήλ Μαντζαφός, ζητώντας την κατανόηση από τους όρθιους, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων της Αίθουσα.

Το συντονισμό του Σεμιναρίου είχε ο Δρ. Νικόλαος Λιάπης. Στο πρώτο μέρος οι κ.κ. Ευάγγελος Μπουλουγούρης, Άννα Αποστολοπούλου, Στέλιος Μπίκος, Τατιάνα Ελευθεριάδου παρουσίασαν επί μέρους πτυχές του θέματος. Στο δεύτερο πάνελ, οι κ.κ. Αντώνης Τρακάκης και Σταύρος Χατζηγρηγόρης ανέπτυξαν τις απόψεις τους επί των προοπτικών της χρήσης του LNG στη ναυτιλία.