Σύνδεση Μελών

Σύνδεση με προνόμια ΕΛ.Ι.Ν.Τ.

Χαιρετισμοί

Χαιρετισμός Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη

Καλημέρα σας,

Μου δίνει ιδιαίτερη χαρά που απευθύνομαι  σε μια τόσο υψηλού επιπέδου συνάντηση, ειδικά με τόσο εκλεκτό κοινό.

Διαβάζοντας το πρόγραμμα της ετήσιας συνάντησης του ΕΛ.Ι.ΝΤ.,  είναι εμφανές το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι  καινοτόμες εφαρμογές στην ναυτική τεχνολογία  σχετικές με την μειωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος  και την βέλτιστη ενεργειακή αποδοτικότητα, οι οποίες εντάσσονται σε κοινή ενότητα  που εύκολα μπορούμε να ονομάσουμε "Πράσινη Ναυτιλία".

Περισσότερα...

Χαιρετισμός του Πρόεδρου του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.) Καθ. Ε.Μ.Π. Κων/νου Σπύρου

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛ.Ι.Ν.Τ. Σας καλωσορίζω στην 6η Ετήσια Συνάντηση του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας, το οποίο συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας. Εκ  μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ευχαριστώ θερμά όσους στήριξαν το Ινστιτούτο στη μέχρι σήμερα διαδρομή του. Το όραμα που καθοδηγεί τις προσπάθειές μας είναι το ΕΛ.Ι.Ν.Τ. ν’ αποτελεί το ελληνικό “learned society” για το χώρο της ναυτικής τεχνολογίας, στηριζόμενο στο υψηλού επιπέδου επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας στον τομέα αυτό. Με τη συμμετοχή σας, ευελπιστούμε το Ινστιτούτο να συνεχίσει να παρέχει για πολλά ακόμα χρόνια το πλαίσιο για την ανάλυση, με συγκροτημένο τρόπο, επίκαιρων τεχνολογικών προτάσεων και μεθόδων που αφορούν, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, τα πλοία. Θέλουμε επίσης να συνεχίσει να συνενώνει τη θεωρία με την πράξη και να παίζει το ρόλο καταλύτη για την ανάπτυξη ναυτικής τεχνολογίας στον ελλαδικό χώρο.

Περισσότερα...

Χαιρετισμός του Προέδρου του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ( Ν.Ε.Ε ) Γεωργίου Α.Γράτσου

Χαιρετισμός του Προέδρου του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Ευχαριστώ για την πρόσκληση να χαιρετίσω το 6ο ετήσιο συνέδριο του ΕΛΙΝΤ.

Η Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων είχε αναπτύξει ναυτική τεχνογνωσία δημιουργώντας εντυπωσιακά για την εποχή σκάφη και τεχνολογία. Έτσι για αιώνες κατάφερε να είναι η κύρια ναυτική δύναμη της Μεσογείου.

Όπως και παλιότερα τα σκάφη κυρίως εξυπηρετούν το θαλάσσιο εμπόριο. Ο εμπορικός στόλος διακινεί περίπου το 90% του παγκοσμίου εμπορίου αν όχι περισσότερο. Η ναυτιλία δημιουργεί μόνο το 2.7% της παγκόσμιας ατμοσφαιρικής ρύπανσης και περί το 12% της θαλάσσιας ρύπανσης. Η υπόλοιπη παγκόσμια ρύπανση οφείλεται σε δραστηριότητες της στεριάς! Παρά ταύτα η ναυτιλία πρέπει και αυτή να βελτιώσει το ενεργειακό της προφίλ για να συμβάλλει. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της τεχνολογίας.

Περισσότερα...

Χαιρετισμός του Προέδρου SNAME (Greek Section), Καθ. Αποστόλου Παπανικολάου, ΕΜΠ

Χαιρετισμός του Προέδρου SNAME (Greek Section), Καθ. Αποστόλου Παπανικολάου, ΕΜΠ Έχω την τιμή να απευθύνω ένα σύντομο χαιρετισμό στην έναρξη της «Ετήσιας Συνάντησης Ναυτικής Τεχνολογίας 2012» του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας - ΕΛΙΝΤ ως πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος της διεθνούς Society of Naval Architects and Marine Engineers (SNAME). Η SNAME έχει περίπου 8000 μέλη ανά τον κόσμο, εκ των οποίων περίπου 320 στην Ελλάδα, όπου και το πλέον ισχυρό τμήμα εκτός Βορείου  Αμερικής. Η SNAME και το ΕΛΙΝΤ είναι συνεργαζόμενοι επιστημονικοί/επαγγελματικοί φορείς, με κοινούς στόχους και παρόμοιες δραστηριότητες στον χώρο της Ελληνικής ναυτιλίας.

Περισσότερα...

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

TRAINING WORKSHOP, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ «ΕΛΙΝΤ» / «MAR.TEC.M.A.» / «Ε.Ε.Δ.Ε.» ΣΤΙΣ 19 & 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
«ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2013» / ΑΘΗΝΑ & «HE.M.E.EXPO. 2013» / ΣΑΓΚΑΗ

Σε συνέχεια της προηγούμενης – ενημερωτικής εσπερίδας που οργανώθηκε

Περισσότερα...
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Το καθιερωμένο βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ απονεμήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου στο Ναυτικό Όμιλος Ελλάδος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη μεγάλη του προσφορά στο ναυτιλιακό χώρο αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο.

Περισσότερα...
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ TOY 9ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΥΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 08/04/2014 με πρωτοβουλία του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας» πραγματοποιήθηκε

Περισσότερα...
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

ΕΣΠΕΡΙΔΑ – “HEPHAESTUS 2013” ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/03/2013

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η πρώτη προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση του forum «Ήφαιστος 2013» την Παρασκευή 29/03/2013 στις εγκαταστάσεις της «Environmental Protection Engineering» – E.P.E. S.A. Περισσότερα...