Σύνδεση Μελών

Σύνδεση με προνόμια ΕΛ.Ι.Ν.Τ.

Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας 2012
Τεχνολογικό Συνέδριο – Εκθεσιακή Παρουσίαση

27 - 28 Νοεμβρίου 2012
Αμφιθέατρο,  Ίδρυμα Ευγενίδη

Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας 2012

Σήμερα, η ανάγκη προβολής των μεγάλων δυνατοτήτων Ελλήνων Επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ναυτιλίας, είναι πιο επίκαιρη και επιτακτική όσο ποτέ.

Για 6η συνεχή χρονιά, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.), αναδεικνύει το επιστημονικό έργο και τα τεχνολογικά επιτεύγματα που αφορούν στη σύγχρονη Ναυτική  Τεχνολογία  και στις εξελίξεις της, στην καθιερωμένη πλέον «Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας», που πραγματοποιείται στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2012, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδη.

Γι’ αυτό το ΕΛ.Ι.Ν.Τ. απεύθυνε ( 2/2012) σχετική πρόσκληση συμμετοχής προς όλα τα στελέχη σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις, εταιρίες τεχνολογικής υποστήριξης της ναυτιλίας, κρατικούς φορείς με αντικείμενο συναφές προς τη ναυτιλιακή δραστηριότητα, συναφείς επαγγελματικές ενώσεις και βεβαίως, προς τον επιχειρηματικό και τον ακαδημαϊκό χώρο. Οι ενδιαφερόμενοι υπόβαλαν ( 2 – 7/2012 ) προς κρίση και αξιολόγηση, πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες σε θέματα επιστημονικής και τεχνολογικής αιχμής, τα οποία παρουσιάζουν άμεση συσχέτιση με τις σύγχρονες ανάγκες της Ελληνικής και Παγκόσμιας Ναυτιλίας.

Τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες, τεχνολογικής συμβολής, μπορούν ν’ αποβούν καθοριστικής σημασίας για την αλλαγή ρότας της Ελληνικής Οικονομίας και την τροχοδρόμησή της στον δρόμο της Ανάπτυξης.

Η «Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας2012» περιλαμβάνει

α. Τεχνολογικό Συνέδριο

Η Επιστημονική Θεματολογία του, ενδεικτικά, έχει ως εξής :

 • Σχεδίαση και λειτουργία πλοίων
 • Επερχόμενοι και νέοι κανονισμοί, Goal Based Standards
 • Νέες μέθοδοι και τεχνολογίες για την ασφάλεια και περιβαλλοντική προστασία στο θαλάσσιο χώρο
 • Συστήματα υποστήριξης αποφάσεων εν πλω
 • Τεχνολογία νέων ναυπηγικών κατασκευών και μετασκευών
 • Τεχνολογία ναυτικών κινητήρων και βοηθητικών μηχανημάτων
 • Τεχνολογίες περιορισμού εκπομπών καυσαερίων
 • Ναυτικά καύσιμα και λιπαντικά
 • Μέθοδοι προγραμματισμού συντήρησης και επισκευών στόλου
 • Μελέτη ναυτικών ατυχημάτων
 • Προηγμένες μέθοδοι ναυτικής εκπαίδευσης
 • Ελληνική ακτοπλοΐα και ελληνικά λιμάνια
 • Αρχιτεκτονική επιβατηγών πλοίων
 • Οργάνωση και διοίκηση ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων & ναυτιλιακών επιχειρήσεων
 • Αποτελέσματα ερευνητικών προγραμμάτων του ναυτιλιακού χώρου

Οι εργασίες υποβλήθηκαν σε κρίση από μέλη των Επιτροπών ΕΛ.Ι.Ν.Τ. ( Επιστημονική, Συμβουλευτική, Οργανωτική) και οι τελικές εργασίες – μελέτες θα δημοσιευτούν στα πρακτικά του Συνεδρίου ( Βίβλος Ναυτικής Τεχνολογίας 2012 ).

Διανέμεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους ( Σύνεδρους, Ομιλητές, Συμμετέχοντες, Μέλη ΕΛ.Ι.Ν.Τ., Χορηγούς, Διαφημιζόμενους, Φορείς, Οργανισμούς), σε προβολές ΕΛ.Ι.Ν.Τ. ( συμμετοχές, διαλέξεις και παρουσιάσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό),  σε επιλεγμένα Στελέχη της ναυτιλιακής αγοράς, Δ/ντες, Εκπ/πους Φορέων και Οργανισμών.

β. Έκθεση Σύγχρονης Ναυτικής Τεχνολογίας

Με δυνατότητα προβολής εταιριών, b2b ενέργειες και ειδικές προβολές εντός Συνεδρίου – Έκθεσης, κ.ά. σε μία σπάνια ευκαιρία ανάδειξης στις δραστηριότητες  τεχνικών κυρίως εταιριών στον τομέα της ανάπτυξης, εφαρμογής και αξιοποίησης νέων τεχνολογιών. 

γ. Πρακτικά του Συνεδρίου («Βίβλος Ναυτικής Τεχνολογίας 2012»)

Μία ιδιαίτερα επιμελημένη έκδοση - σημείο αναφοράς για τις εξελίξεις στο χώρο της ναυτικής τεχνολογίας στην Ελλάδα. Στη Βίβλο Ναυτικής Τεχνολογίας προβάλλονται επίσης, με εταιρικό προφίλ και διαφημιστικές καταχωρήσεις τους, επιλεγμένες ελληνικές και διεθνείς εταιρίες, φορείς και οργανισμοί ( από το ευρύτερο φάσμα της Ναυτιλιακής Κοινότητας, κυρίως).

Το Συνεδριακό μέρος ολοκληρώνονται με τη διοργάνωση Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης.

Επιπρόσθετα, στο Επίσημο Ετήσιο Δείπνο του ΕΛ.Ι.Ν.Τ., θ’ απονεμηθεί το Ετήσιο Βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ. 2012 σε αναγνωρισμένη προσωπικότητα της Ελληνικής Ναυτικής τεχνολογίας, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θεσπίσει το Δ.Σ. του Ινστιτούτου.

Οι ενδιαφερόμενοι/εταιρίες/μέλη ΕΛ.Ι.Ν.Τ που επιθυμούν να συμμετάσχουν ή να προβληθούν ως διαφημιζόμενοι ή χορηγοί, παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν, για πρώτη ενημέρωση, με τα Γραφεία του Ινστιτούτου:

Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας
«Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας 2012»
Σκουζέ 14, 185 36 Πειραιάς
Τηλ: 210 41.86.062, 210 41.81.758
Fax: 210 41.81.758, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

TRAINING WORKSHOP, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ «ΕΛΙΝΤ» / «MAR.TEC.M.A.» / «Ε.Ε.Δ.Ε.» ΣΤΙΣ 19 & 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
«ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2013» / ΑΘΗΝΑ & «HE.M.E.EXPO. 2013» / ΣΑΓΚΑΗ

Σε συνέχεια της προηγούμενης – ενημερωτικής εσπερίδας που οργανώθηκε

Περισσότερα...
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Το καθιερωμένο βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ απονεμήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου στο Ναυτικό Όμιλος Ελλάδος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη μεγάλη του προσφορά στο ναυτιλιακό χώρο αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο.

Περισσότερα...
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ TOY 9ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΥΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 08/04/2014 με πρωτοβουλία του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας» πραγματοποιήθηκε

Περισσότερα...
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

ΕΣΠΕΡΙΔΑ – “HEPHAESTUS 2013” ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/03/2013

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η πρώτη προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση του forum «Ήφαιστος 2013» την Παρασκευή 29/03/2013 στις εγκαταστάσεις της «Environmental Protection Engineering» – E.P.E. S.A. Περισσότερα...