Σύνδεση Μελών

Σύνδεση με προνόμια ΕΛ.Ι.Ν.Τ.

Χαιρετισμοί

Χαιρετισμός του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

κου ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

«Η Ελλάδα ανέκαθεν στηριζόταν στη Ναυτιλία της, στους Έλληνες επιχειρηματίες της Θάλασσας και τους ναυτικούς της. Οι επιχειρήσεις μας, οι επιστήμονες μας - το "ανήσυχο" ελληνικό πνεύμα που πρεσβεύει την ελληνική σημαία σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης - είναι οι καλύτεροι διπλωμάτες μας, για το τι μπορεί να κάνει μια ενωμένη και δυνατή Ελλάδα. Εξωστρεφής, ανταγωνιστική, χωρίς φοβικά σύνδρομα και τελικά δημιουργική. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε όλοι μας, ώστε πολύ σύντομα και πάλι η Ελλάδα, να είναι σε θέση να πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο σε όλους τους τομείς, ειδικά με το μεγαλύτερο κεφάλαιο της, που είναι οι άνθρωποι της. Η Ναυτική οικογένεια, μας δείχνει το δρόμο. Πρωτοπόροι και δυναμικοί, βρίσκονται "στην πρώτη γραμμή της μάχης" για τα ελληνικά συμφέροντα και την Πατρίδα. Η Ελληνική Ναυτιλία είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης και προόδου. Είναι παγκόσμια δύναμη, εκεί που αξίζει να είναι η Ελλάδα. Γιατί, σε αυτές τις δύσκολες και ταραχώδεις εποχές, όλοι πρέπει να είμαστε μια οικογένεια για το κοινό καλό.

Περισσότερα...

Χαιρετισμός του Προέδρου του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου

 κου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΙΔΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε αυτούς τους δύσκολους, πολιτικά ασταθείς και οικονομικά αβέβαιους καιρούς που διανύει η χώρα μας, ο λαός, οι Έλληνες επιχειρηματίες ως αναπόσπαστο κομμάτι και άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική κοινωνία, το βάρος της ευθύνης όλων μας είναι μεγάλο.

Η ελληνική ναυτιλία εξακολουθεί παρά την κρίση να παραμένει πρώτη παγκοσμίως αλλά μεγαλουργεί εκτός Ελλάδας!!!

Περισσότερα...

Χαιρετισμός Συλλόγου Διπλωματούχων Ναυπηγών Μηχανικών Ελλάδος

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΥΠΗΓΩΝ Αξιότιμε κε Γενικέ Γραμματέα,
Αξιότιμε κε Πρόεδρε του ΕΛΙΝΤ,
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Κυρίες και κύριοι,
Φίλες και Φίλοι,

Με χαρά δεχθήκαμε στον Σύλλογο Διπλωματούχων Ναυπηγών Μηχανικών Ελλάδος την πρόσκληση από την Οργανωτική Επιτροπή, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας να απευθύνουμε χαιρετισμό στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνάντησης Ναυτικής Τεχνολογίας για το έτος 2011. Η συνεχής πραγματοποίηση τα τελευταία χρόνια των ετήσιων συναντήσεων από το ΕΛΙΝΤ έχει γίνει πλέον θεσμός για τη ναυτική και ναυτιλιακή βιομηχανία. Όλοι μας ξέρουμε για το συνέδριο του ΕΛΙΝΤ μέσα στον μήνα Νοέμβριο και όλοι μας το καταγράφουμε στο ημερολόγιό μας ως ένα γεγονός που δεν πρέπει να χάσουμε. Το υψηλό επίπεδο των επιστημονικών και τεχνικών παρουσιάσεων και διαλέξεων, η άρτια οργάνωση από την πλευρά του ΕΛΙΝΤ, η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και σκέψεις, και να μάθουμε ο ένας από τον άλλο για κρίσιμα θέματα της ναυτιλίας και της επιστημονικής έρευνας γύρω από αυτήν αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία των συνεδρίων του ΕΛΙΝΤ. Η επιτυχία τους είναι πια το κύριο γνώρισμά τους, το σήμα κατατεθέν τους.

Περισσότερα...

Χαιρετισμός Προέδρου ΕΛ.Ι.Ν.Τ.

 κου Ι. ΚΟΚΚΑΡΑΚΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΙΝΤ ( 2009 – 2001 ) Κου Ι.ΚΟΚΑΡΑΚΗ

Tο συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας για το 2011 είναι επικεντρωμένο για μια ακόμη χρονιά στον πυλώνα της οικονομίας της χώρας μας τη ναυτιλία. Το 2011 μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν η χρονιά του λιμανιού του Πειραιά. Με αλματώδη αύξηση του αριθμού επισκεπτών και υλοποίηση μιας πλειάδας έργων υποδομής και ανωδομής ο Πειραιάς εξελίσσεται στην κορωνίδα των λιμένων της Μεσογείου. Η σημαντική αυτή εξέλιξη στα ναυτικά δρώμενα της  χώρας μας αποτελεί και βασικό άξονα και θεματολογία του εφετινού συνεδρίου.

Περισσότερα...

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

TRAINING WORKSHOP, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ «ΕΛΙΝΤ» / «MAR.TEC.M.A.» / «Ε.Ε.Δ.Ε.» ΣΤΙΣ 19 & 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
«ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2013» / ΑΘΗΝΑ & «HE.M.E.EXPO. 2013» / ΣΑΓΚΑΗ

Σε συνέχεια της προηγούμενης – ενημερωτικής εσπερίδας που οργανώθηκε

Περισσότερα...
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Το καθιερωμένο βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ απονεμήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου στο Ναυτικό Όμιλος Ελλάδος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη μεγάλη του προσφορά στο ναυτιλιακό χώρο αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο.

Περισσότερα...
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ TOY 9ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΥΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 08/04/2014 με πρωτοβουλία του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας» πραγματοποιήθηκε

Περισσότερα...
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

ΕΣΠΕΡΙΔΑ – “HEPHAESTUS 2013” ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/03/2013

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η πρώτη προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση του forum «Ήφαιστος 2013» την Παρασκευή 29/03/2013 στις εγκαταστάσεις της «Environmental Protection Engineering» – E.P.E. S.A. Περισσότερα...