Διαλέξεις

9/03/2009 – ΧΡ. ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ 7/02/2011 – Ν. ΒΕΝΤΙΚΟΣ 11/04/2011 – ΧΡ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Πραγματοποιούνται διαλέξεις τεχνικού περιεχομένου  από μέλη του Ινστιτούτου αυτοτελώς, είτε από κοινού με ναυτιλιακούς φορείς.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 130 διαλέξεις επί τεχνικών θεμάτων τα οποία καλύπτουν όλο το φάσμα της ναυτικής τεχνολογίας. Οι παρουσιάσεις έγιναν σε συνεδριακούς η άλλους χώρους αλλά και επί πλοίων ενώ τα τελευταία χρόνια διεξάγονται στον ιδιόκτητο χώρο εκδηλώσεων του Ινστιτούτου ( Αίθουσα Διαλέξεων ΕΛ.Ι.Ν.Τ., Σκουζέ 14, Πειραιάς ).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΙΑΛΕΞΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των μηνιαίων παρουσιάσεων του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, στην αίθουσα Εκδηλώσεών του ΕΛ.Ι.Ν.Τ., διάλεξη με θέμα: «Methanol as Maritime Fuel: Prospects and Challenges», με ομιλητή τον κ. Θεόδωρο Ζάννη, Επίκουρο Καθηγητή στον Τομέα Ναυπηγικής και Ναυτικής Μηχανολογίας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στην επιστημονική περιοχή των Ναυτικές Μηχανές Εσωτερικής Καύσεως.
Ο κ. Ζάννης ανέλυσε και παρουσίασε τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα τη χρήσης μεθανόλης ως καυσίμου στα πλοία και τις προοπτικές που έχει σε σύγκριση με τα συμβατικά καύσιμα (βαρύ πετρέλαιο, Diesel) και LNG σε συνδυασμό με τις δυνατότητες των μηχανών διπλού καυσίμου και τη διαθεσιμότητα και μελλοντική  αξιοποίηση των βιο-καυσίμων και των ήπιων μορφών ενέργειας.
Μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου της Ναυτικής Τεχνολογίας, στελέχη Ναυτιλιακών εταιρειών, Νηογνώμονες, εκπρόσωποι φορέων και ενώσεων καθώς και καθηγητές και φοιτητές ναυτιλιακών σπουδών παρακολούθησαν την παρουσίαση  με ιδιαίτερη προσοχή. Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις προς τον ομιλητή που επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον του ακροατηρίου για το θέμα, καθώς και για τις απόψεις του ομιλητή όσον αφορά στις προοπτικές της χρήσης μεθανολης ως καυσίμου στα εμπορικά πλοία.

Περισσότερα...

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

TRAINING WORKSHOP, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ «ΕΛΙΝΤ» / «MAR.TEC.M.A.» / «Ε.Ε.Δ.Ε.» ΣΤΙΣ 19 & 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
«ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2013» / ΑΘΗΝΑ & «HE.M.E.EXPO. 2013» / ΣΑΓΚΑΗ

Σε συνέχεια της προηγούμενης – ενημερωτικής εσπερίδας που οργανώθηκε

Περισσότερα...
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Το καθιερωμένο βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ απονεμήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου στο Ναυτικό Όμιλος Ελλάδος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη μεγάλη του προσφορά στο ναυτιλιακό χώρο αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο.

Περισσότερα...
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ TOY 9ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΥΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 08/04/2014 με πρωτοβουλία του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας» πραγματοποιήθηκε

Περισσότερα...
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

ΕΣΠΕΡΙΔΑ – “HEPHAESTUS 2013” ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/03/2013

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η πρώτη προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση του forum «Ήφαιστος 2013» την Παρασκευή 29/03/2013 στις εγκαταστάσεις της «Environmental Protection Engineering» – E.P.E. S.A. Περισσότερα...