Στο πλαίσιο των μηνιαίων παρουσιάσεων του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, στο αμφιθέατρο της ναυτιλιακής εταιρείας GasLog, διάλεξη με θέμα : “Ships' salvage and emergency responses: Technical & Safety Operations, plus Conclusions Drawn from Last Accidents”, με ομιλητή τον κ. Δήμο Ηλιόπουλο, Ναυπηγό & Μηχανολόγο Μηχανικό ΕΜΠ. Η παρουσίαση ήταν σπονδυλωτή / modulized και περιείχε 7 διαφορετικές περιπτώσεις ατυχημάτων της περιόδου 2008-2018 και οι οποίες αναλύθηκαν διεξοδικά με βίντεο, φωτογραφίες, διαγράμματα, και καταγραφές επικίνδυνων καταστάσεων.
Μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου της Ναυτικής Τεχνολογίας, στελέχη Ναυτιλιακών εταιρειών, Νηογνώμονες, εκπρόσωπους φορέων και ενώσεων καθώς και καθηγητές και φοιτητές ναυτιλιακών σπουδών, παρακολούθησαν την παρουσίαση με ιδιαίτερη προσοχή. Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις προς τον ομιλητή που επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον του ακροατηρίου για το θέμα.

Στο τέλος της εκδήλωσης παρατέθηκε μπουφέ / δείπνο με την ευγενική χορηγία της εταιρείας GasLog.