Σύνδεση Μελών

Σύνδεση με προνόμια ΕΛ.Ι.Ν.Τ.

Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας 2016 & Απονομή Βραβείου ΕΛ.Ι.Ν.Τ. 2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η  «Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας 2016» με θέμα «Modern Marine Technology – The Greek Reality», την οποία διοργάνωσε για δέκατη συνεχή χρονιά το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.) στο Ίδρυμα Ευγενίδου στις 22 & 23 Νοεμβρίου 2016.

Την ετήσια συνάντηση τίμησαν με τη παρουσία τους σημαντικοί εκπρόσωποι του Πολιτικού, Ναυτιλιακού και Ακαδημαϊκού χώρου.
Το Συνέδριο χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.Τ. κ. Μιχαήλ Μαντζαφός, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Δημήτριος Πατέρας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων κ. Χαράλαμπος Σημαντώνης, o Πρόεδρος της HELMEPA και πρώην Πρόεδρος του Ν.Ε.Ε Δρ. Γ.Γράτσος ο οποίος παρέθεσε χρήσιμα στοιχεία για την πορεία της Ελληνικής ναυτιλίας, εκπρόσωπος της HEMEXPO κ. Χρήστος Γιορδαρμλής και ο Πρόεδρος της ECOMASYN κ. Σταύρος Κασιδιάρης, οι οποίοι επισήμαναν το ρόλο και την συμβολή του ΕΛΙΝΤ στα δρώμενα της Ναυτιλίας καθώς και την μεγάλη συνεισφορά του σε εξειδικευμένα και ιδιαιτέρου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος τεχνικά θέματα, ενώ δεν παράλειψαν να αναφέρουν ότι μέσα από τους κύκλους του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας δημιουργήθηκαν σημαντικές πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη προώθηση των Ελλήνων επιστημόνων και δημιουργών τεχνολογικών εφαρμογών.

Μέσα από τις ομιλίες και τις επιστημονικές εργασίες αναλύθηκαν οι νέες προκλήσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας και οι υποχρεώσεις των εταιρειών να προσαρμοστούν στις νέες περιβαλλοντικές απαιτήσεις των Διεθνών Κανονισμών ενώ αναδείχθηκε ότι ο ελληνικός κλάδος κατασκευαστών είναι έτοιμος να παρέχει νέα συστήματα αλλά και εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Το καθιερωμένο βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ απονεμήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου στο Ναυτικό Όμιλος Ελλάδος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη μεγάλη του προσφορά στο ναυτιλιακό χώρο αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος, Εφοπλιστές, Στελέχη Ναυτιλιακών Εταιρειών και Μέλη του Ινστιτούτου τίμησαν με την παρουσία τους την παραπάνω εκδήλωση.  

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

TRAINING WORKSHOP, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ «ΕΛΙΝΤ» / «MAR.TEC.M.A.» / «Ε.Ε.Δ.Ε.» ΣΤΙΣ 19 & 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
«ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2013» / ΑΘΗΝΑ & «HE.M.E.EXPO. 2013» / ΣΑΓΚΑΗ

Σε συνέχεια της προηγούμενης – ενημερωτικής εσπερίδας που οργανώθηκε

Περισσότερα...
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Το καθιερωμένο βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ απονεμήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου στο Ναυτικό Όμιλος Ελλάδος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη μεγάλη του προσφορά στο ναυτιλιακό χώρο αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο.

Περισσότερα...
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ TOY 9ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΥΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 08/04/2014 με πρωτοβουλία του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας» πραγματοποιήθηκε

Περισσότερα...
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

ΕΣΠΕΡΙΔΑ – “HEPHAESTUS 2013” ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/03/2013

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η πρώτη προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση του forum «Ήφαιστος 2013» την Παρασκευή 29/03/2013 στις εγκαταστάσεις της «Environmental Protection Engineering» – E.P.E. S.A. Περισσότερα...