Σύνδεση Μελών

Σύνδεση με προνόμια ΕΛ.Ι.Ν.Τ.

Παρουσίαση Πρωτοβουλιών ΔΕΣΦΑ στη Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας 2015 του ΕΛΙΝΤ

Τις πρωτοβουλίες ανάπτυξης έργων Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) μικρής κλίμακας (small scale LNG), παρουσίασε ο ΔΕΣΦΑ, κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Συνάντησης Ναυτικής Τεχνολογίας 2015 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα τονίσθηκε ότι δεδομένων των προβλέψεων για αυξημένη διαθεσιμότητα φορτίων ΥΦΑ τα επόμενα χρόνια, η ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας της θαλάσσιας διαμετακόμισης των ενεργειακών προϊόντων, θα καταστήσει τον τερματικό σταθμό ΥΦΑ της Ρεβυθούσας το επίκεντρο των αγορών φυσικού αερίου των ανατολικών Βαλκανίων, διότι θα συμβάλει καθοριστικά τόσο στην αναβάθμιση της ασφάλειας εφοδιασμού όσο και στην αύξηση του ανταγωνισμού των χονδρεμπορικών αγορών φυσικού αερίου.

Σχετικά με τις πρωτοβουλίες ανάπτυξης έργων small scale LNG, αναφέρθηκε ότι σκοπός τους είναι η παροχή τριών (3) νέων υπηρεσιών:

  • Η τροφοδοσία ΥΦΑ ως ναυτιλιακού καυσίμου (LNG Bunkering).
  • Η φόρτωση πλοίων μεταφοράς ΥΦΑ.
  • Η φόρτωση βυτιοφόρων με ΥΦΑ.

Προς αυτή τη κατεύθυνση, επισημάνθηκε και η συμμετοχή του ΔΕΣΦΑ στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Poseidon Med II, με τον ρόλο του Τεχνικού Συντονιστή. Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 53 εκατ. ευρώ, έχει στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου ανεφοδιασμού ΥΦΑ σε όλη τη Μεσόγειο και συμμετέχουν σε αυτό 27 εταιρείες και φορείς από τρεις χώρες.

Τέλος, αναφέρθηκε ότι βρίσκονται ήδη σε διαδικασία εκπόνησης, η Προκαταρκτική Μελέτη Σχεδιασμού για την κατασκευή των εγκαταστάσεων φόρτωσης μικρών πλοίων ΥΦΑ στη Ρεβυθούσα και ο Βασικός Σχεδιασμός για τη δημιουργία του πρώτου σταθμού Φόρτωσης Βυτιοφόρων με ΥΦΑ στο νησί.

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

TRAINING WORKSHOP, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ «ΕΛΙΝΤ» / «MAR.TEC.M.A.» / «Ε.Ε.Δ.Ε.» ΣΤΙΣ 19 & 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
«ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2013» / ΑΘΗΝΑ & «HE.M.E.EXPO. 2013» / ΣΑΓΚΑΗ

Σε συνέχεια της προηγούμενης – ενημερωτικής εσπερίδας που οργανώθηκε

Περισσότερα...
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Το καθιερωμένο βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ απονεμήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου στο Ναυτικό Όμιλος Ελλάδος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη μεγάλη του προσφορά στο ναυτιλιακό χώρο αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο.

Περισσότερα...
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ TOY 9ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΥΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 08/04/2014 με πρωτοβουλία του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας» πραγματοποιήθηκε

Περισσότερα...
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

ΕΣΠΕΡΙΔΑ – “HEPHAESTUS 2013” ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/03/2013

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η πρώτη προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση του forum «Ήφαιστος 2013» την Παρασκευή 29/03/2013 στις εγκαταστάσεις της «Environmental Protection Engineering» – E.P.E. S.A. Περισσότερα...