HEPHAESTUS-HE.M.E.EXPO 2013 - Workshop 19&20 April

με τους ίδιους φορείς στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού (ΒΙ.ΠΑ.Σ.) την Παρασκευή 29/03/2013, οι εκδηλώσεις «ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2013» συνεχίστηκαν με την οργάνωση – υλοποίηση της επιτυχημένης διημερίδας την Παρασκευή και το Σάββατο 19 & 20/04/2013 στις εγκαταστάσεις της «Νομικής Βιβλιοθήκης» - αίθουσα «Ευρώπη», Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα.

Η διημερίδα αυτή (που πρακτικά ήταν ένα εξειδικευμένο τεχνικό σεμινάριο) απευθυνόταν ουσιαστικά στα Τμήματα Πωλήσεων και στις Εμπορικές Διευθύνσεις μιας μεγάλης σειράς Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυπηγικού Εξοπλισμού, και είχε ως στόχο την παροχή ουσιαστικής βοήθειας προς αυτούς και την προώθηση των μηχανημάτων – εξοπλισμού – υλικών – υπηρεσιών, κτλ. σε ελληνόκτητα νέα πλοία που κατασκευάζονται σε διάφορα ναυπηγεία της Άπω Ανατολής (Κίνα – Κορέα - Ιαπωνία).

Επισυνάπτεται το ολοκληρωμένο και λεπτομερές πρόγραμμα της όλης εκδήλωσης, μαζί με τον κατάλογο των αντιπροσώπων άλλων φορέων και οργανισμών που προσήλθαν την 1η και 2η μέρα και απηύθυναν σχετικούς χαιρετισμούς σε όλους τους συμμετέχοντες – Μέλη ΕΛΙΝΤ και εισηγητές διημερίδας.

Πράγματι, η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα σημαντική με την παρουσία 15 Ελλήνων Κατασκευαστών – Εταιρειών που συμμετείχαν μαζί με Τεχνικούς Νηογνωμόνων και του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου σε ένα σύνολο 50 περίπου συμμετεχόντων και τις δύο μέρες του σεμιναρίου.

Σε όλους τους συμμετέχοντες μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια με όλες τις παρουσιάσεις των εισηγητών, όπως επίσης και με ενημερωτικό υλικό από την προηγούμενη εκδήλωση του ΒΙ.ΠΑ.Σ. (29/03/2013), καθώς και πληροφορίες – πίνακες σχετικά με το δυναμισμό της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίαςκαι τα προγράμματα νέων κατασκευών των Ελλήνων Πλοιοκτητών σε ναυπηγεία της Άπω Ανατολής.

Οι εισηγητές – ομιλητές ήταν εξειδικευμένα στελέχη και διευθυντές από Ναυτιλιακές Εταιρείες και Νηογνώμονες – Γραφεία του Πειραιά (συγκεκριμένα από το DNV, ABS, LR Class) – οι οποίοι ήταν επίσης Χορηγοί των δύο (2) εκδηλώσεων) - ανέπτυξαν τις παρουσιάσεις τους σε ηλεκτρονική μορφή μαζί με συγκεκριμένα παραδείγματα, φωτογραφίες, πίνακες, κτλ.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο είχε καθαρή διάρκεια 16 ωρών και ολοκληρώθηκε με σχετικά ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες, αλλά και με ερωτηματολόγια αξιολόγησης των εισηγητών και των παρουσιάσεων.

Οι στόχοι της εκδήλωσης (η οποία κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένη, τόσο όσο αφορά την οργάνωσή της όσο και την ποικιλία και την εξειδίκευση των παρουσιάσεων), ήταν να πληροφορήσουν τους Έλληνες Κατασκευαστές σχετικά με την πληθώρα και την ποικιλία των νέων κατασκευών Ελληνόκτητων πλοίων, όσο επίσης και να ενθαρρύνουν και να παράσχουν στα Τμήματα Πωλήσεων των Ελλήνων Κατασκευαστών μεθόδους και τεχνικές για την επίτευξη παραγγελιών εξοπλισμού από αντίστοιχα ναυπηγεία της Άπω Ανατολής.

Παράλληλα, έγινε αναλυτική παρουσίαση των δυνατοτήτων που διανοίγονται για τους Έλληνες Κατασκευαστές εξοπλισμού προκειμένου οι Εταιρείες τους να συμπεριλαμβάνονται στους καταλόγους προεπιλεγμένων Κατασκευαστών – Προμηθευτών εξοπλισμού των αντίστοιχων ναυπηγείων, ενώ παράλληλα με παραστατικό τρόπο (από ιδιαίτερα εξειδικευμένα τέσσερα (4) στελέχη των παραπάνω Νηογνωμόνων) τους επεξηγήθηκε ο τρόπος, η σημασία και οι δοκιμές που απαιτούνται για την πιστοποίηση των προϊόντων τους μέσω κατάλληλων πιστοποιητικών (όπως θα τους τα ζητούν τα αντίστοιχα ναυπηγεία – πελάτες τους).

Η επόμενη εκδήλωση του προγράμματος «ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2013» είναι προγραμματισμένη να υλοποιηθεί στη Σαγκάη / Κίνα το Σεπτέμβριο 2013 και σε κεντρικό Ξενοδοχείο (με κύριο Οργανωτή το Γενικό Ελληνικό Προξενείο της Ελλάδος στη Σαγκάη) της πόλης όπου οι ίδιοι Έλληνες Κατασκευαστές Ναυπηγικού Εξοπλισμού θα έχουν τη δυνατότητα για άμεση επαφή και παρουσίαση των προϊόντων τους σε μια μεγάλη σειρά Στελεχών των 50 μεγαλύτερων κινεζικών ναυπηγείων (κυρίως Τμήματα Αγορών και Εμπορικές Διευθύνσεις) αλλά και σε αντίστοιχους Τεχνικούς των Ελληνικών Ναυτιλιακών Εταιρειών, που έχουν προγράμματα Νέων Κατασκευών πλοίων στα αντίστοιχα ναυπηγεία).

Η εκδήλωση αυτή θα είναι ολοήμερη, θα έχει τον τίτλο «HE.M.E.EXPO. 2013» ("Hellenic Marine Equipment & Exporters") ενώ θα ολοκληρωθεί με σχετικό δείπνο – δεξίωση.

Σκοπό θα έχει την πλέον άμεση επαφή των Ελλήνων Κατασκευαστών με τους υποψήφιους πελάτες τους – Τμήματα Αγορών Ναυπηγείων, προκειμένου για τη σχετική αλληλογνωριμία, παρουσίαση προϊόντων και την εισαγωγή των Ελλήνων Κατασκευαστών στα Makers Lists αυτών των μεγάλων ναυπηγικών μονάδων.

Η Οργανωτική Επιτροπή Πειραιά των εκδηλώσεων «ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2013»

Piraeus Steering Committee of “HEPHAESTUS 2013”

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (HEPHAESTUS-2013-WORKSHOP-DETAILED-SCHEDULE.pdf)Hephaestus 2013 Workshop detailed schedule[Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα]113 Kb