Σύνδεση Μελών

Σύνδεση με προνόμια ΕΛ.Ι.Ν.Τ.

Πειρατεία: Tο μεγαλύτερο πρόβλημα της παγκόσμιας ναυτιλίας

Με αφορμή την παρουσία του στα φετινά «Ποσειδώνια», ο κος Μάικ Πένινγκ, Βρετανός υφυπουργός για θέματα Ναυτιλίας, δήλωσε  ότι παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας και για τη συμβολή της στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την έξοδό της από την κρίση.

 

Δήλωσε ότι τα Ποσειδώνια ήταν ίσως η μεγαλύτερη από διεθνείς μεγάλες ναυτιλιακές εκθέσεις που έχει παρευρεθεί, και αναγνώρισε το κουράγιο και τη θέληση των Ελλήνων συμμετεχόντων να αντιμετωπίσουν επαρκώς τις δυσκολίες του κλάδου διεθνώς, με επενδύσεις που θα βοηθήσουν τη χώρα να ξεπεράσει την κρίση και να προχωρήσει ανταγωνιστικά.

Επισήμανε το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσει σήμερα, η παγκόσμια ναυτιλίας, την εξάπλωση της Πειρατείας. Ο κος Πένινγκ αναφέρθηκε στην συντονισμένη προσπάθειά του, σε συνεργασία και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, να θεσπιστούν νόμιμα ομάδες ασφαλείας στα πλοία για την προστασία τους από την Πειρατεία, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι της ναυτιλίας έχουν το δικαίωμα να προστατεύσουν την περιουσία τους και, εφόσον δεν έχουν κάποιον άλλον να τους το εξασφαλίσει, είναι υποχρεωμένη η Διεθνής ναυτιλιακή Κοινότητα και τα Έθνη της, να τους βοηθήσει να το κάνουν, με τη θέσπιση κατάλληλων μέτρων προστασίας.

Άλλο επίμαχο ζήτημα για το ναυτιλιακό κλάδο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Βρετανός υφυπουργός, είναι η θέσπιση Διεθνών Κανονισμών για την προστασία του περιβάλλοντος και τις εκπομπές ρύπων. Αναφερόμενος εκτενώς στο θέμα αυτό, ο κος Πένινγκ,  δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος για την στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επανεξετάσει και να επανέλθει στις κατευθυντήριες γραμμές της για τις εκπομπές θείου στα επίπεδα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα του κλάδου.

Ο κος Πένινγκ θεωρεί ότι η ναυτιλία συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη χωρών όπως η Ελλάδα που βρίσκονται σε περίοδο βαθιάς ύφεσης και περικοπής δαπανών.  Όσο και αν προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να κάνουμε και στη Βρετανία, για την αντιμετώπιση και τις μειώσεις των δημοσιονομικών δαπανών, χρειάζεται και ανάπτυξη, δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός, και πρόσθεσε ότι, σε μεγάλες ναυτιλιακές χώρες όπως η Ελλάδα και η Βρετανία, είναι απαραίτητο ο ναυτιλιακός κλάδος να έχει ανάπτυξη για να ευημερήσει.

Παρά το επικείμενο ζήτημα αύξησης φόρων στον κλάδο της ναυτιλίας, ο κος Πένινγκ δήλωσε πεπεισμένος για το λαμπρό μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας και μίλησε θετικά για τις αντοχές του στους κραδασμούς της παγκόσμιας αγοράς που την περιβάλλουν.

Πηγή: British Embassy Athens

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

TRAINING WORKSHOP, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ «ΕΛΙΝΤ» / «MAR.TEC.M.A.» / «Ε.Ε.Δ.Ε.» ΣΤΙΣ 19 & 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
«ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2013» / ΑΘΗΝΑ & «HE.M.E.EXPO. 2013» / ΣΑΓΚΑΗ

Σε συνέχεια της προηγούμενης – ενημερωτικής εσπερίδας που οργανώθηκε

Περισσότερα...
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Το καθιερωμένο βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ απονεμήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου στο Ναυτικό Όμιλος Ελλάδος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη μεγάλη του προσφορά στο ναυτιλιακό χώρο αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο.

Περισσότερα...
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ TOY 9ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΥΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 08/04/2014 με πρωτοβουλία του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας» πραγματοποιήθηκε

Περισσότερα...
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

ΕΣΠΕΡΙΔΑ – “HEPHAESTUS 2013” ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/03/2013

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η πρώτη προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση του forum «Ήφαιστος 2013» την Παρασκευή 29/03/2013 στις εγκαταστάσεις της «Environmental Protection Engineering» – E.P.E. S.A. Περισσότερα...