Σύνδεση Μελών

Σύνδεση με προνόμια ΕΛ.Ι.Ν.Τ.

Νέες Τεχνολογίες εξοπλισμού πλοίων στο ΒΙ.ΠΑ. Σχιστού

Είναι γνωστό ότι ο Πειραιάς και η ευρύτερη περιοχή του από το 1950 και μετά έχει μεταβληθεί σε κύριο βιομηχανικό κέντρο της Ελλάδας, το οποίο κατά το μέσον της δεκαετίας 1970-1980, είχε ήδη εμφανίσει τα πρώτα σημάδια ασφυξίας, εξαιτίας της άναρχης και χωρίς προγραμματισμό εγκατάστασης και λειτουργίας βιομηχανιών, βιοτεχνιών, χυτηρίων, βυρσοδεψείων, ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων κλπ.

Το 1977 οι επαγγελματικοί φορείς του Πειραιά υπέβαλαν τεκμηριωμένο αίτημα στο τότε Υπουργείο Βιομηχανίας για δημιουργία βιομηχανικής περιοχής, στην οποία θα μπορούσαν να μετεγκατασταθούν παραγωγικές μονάδες ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα και χωρίς να ενοχλούν κατοικημένες περιοχές.

Το 1986 η ΕΤΒΑ άρχισε την μελέτη για την δημιουργία ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ που αναγκαστικά θα μεταφέρονταν Χυτήρια κυρίως , και συναφείς δραστηριότητες, μέχρι τότε εγκατεστημένες στον Πειραιά και στην ευρύτερη περιοχή.

Παρολαυτά προς το τέλος της δεκαετίας του 1990, με την εκπόνηση Μελέτης από την ΕΤΒΑ και μετά την χάραξη των οικοπέδων και την κατασκευή βασικών έργων υποδομής του Πάρκου, μόλις το 2003 άρχισε η πώληση οικοπέδων στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες για να μετεγκατασταθούν.

Σήμερα έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν περί τις 80 επιχειρήσεις με διάφορες δραστηριότητες, όπως Χυτήρια, Μηχανουργεία διαφόρων ειδικοτήτων, Ξυλουργεία, Ηλεκτρολογεία κτλ.

Ο Φορέας Διοίκησης και Διαχείρισης (ΒΙ.ΠΑ.Σ. Α.Ε.) και οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις έχουν δημιουργήσει το πλέον σύγχρονο ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ στην Ελλάδα πρότυπο και για άλλες Περιοχές. Τα κτίρια είναι σύγχρονα λειτουργικά και κατασκευασμένα ώστε να παρέχουν στους εργαζόμενους άνεση και υγιεινές συνθήκες εργασίας. Με σεβασμό στο περιβάλλον, και τηρώντας όλους τους περιβαλλοντικούς όρους, οι επιχειρήσεις του ΒΙ.ΠΑ. ΣΧΙΣΤΟΥ σήμερα λειτουργούν και στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην περαιτέρω πρόοδο.

Πρωτοπορούν οι επιχειρήσεις του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού με προσπάθειες και πρωτοποριακές τεχνολογίες που χρήζουν της προσοχής του ελληνικού αλλά και του διεθνούς Ναυτιλιακού κόσμου. 

Η εταιρία ERMA FIRST ESK Engineering Solutions S.A., που εδρεύει στο Βιομηχανικό Πάρκου Σχιστού, είναι η Πρώτη Ελληνική Εταιρία που σχεδίασε, πιστοποίησε και παράγει σύστημα για τη διαχείριση του θαλασσίου Έρματος.

Χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρόλυσης του θαλασσινού νερού για την παραγωγή ενεργών ουσιών, σε συνδυασμό με υψηλής απόδοσης μηχανικού διαχωρισμού των σωματιδίων με τη χρήση υδροκυκλώνων. Η δράση αυτή επιτυγχάνεται με Τεχνολογία η οποία εξασφαλίζει απόλυτη συμμόρφωση όχι μόνο με τις ελάχιστες απαιτήσεις των ορίων απόρριψης του κανονισμού IMO D-2 αλλά ακόμη αυστηρότερων.

Η ERMA FIRST αποτελούμενη από νέους επιστήμονες και κατέχοντας τεχνογνωσία κατάφερε να δημιουργήσει ένα σύστημα Επεξεργασίας Θαλασσίου Έρματος υψηλών προδιαγραφών.

Ειδικοί του χώρου, όπως ο Dr. Stephan Gollasch, διακεκριμένος και διεθνώς αναγνωρισμένος Θαλάσσιος Βιολόγος, πρωτοπόρος στον τομέα της δειγματοληψίας και θαλασσίων δοκιμών (sampling & shipboard testing) και ο κ. Frank Fuhr, διακεκριμένος Θαλάσσιος Βιολόγος, Ερευνητής του φημισμένου NIOZ (The Royal Netherlands Institute for Sea Research), ειδικός σε θέματα επίγειων δοκιμών, συνέβαλαν σημαντικά προσδίδοντας μια διαφορετική διάσταση στην παρουσίαση του συστήματος διαχείρισης του Θαλασσίου Έρματος.

ΠΗΓΗ: ΒΙΠΑΣ Α.Ε.

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

TRAINING WORKSHOP, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ «ΕΛΙΝΤ» / «MAR.TEC.M.A.» / «Ε.Ε.Δ.Ε.» ΣΤΙΣ 19 & 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
«ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2013» / ΑΘΗΝΑ & «HE.M.E.EXPO. 2013» / ΣΑΓΚΑΗ

Σε συνέχεια της προηγούμενης – ενημερωτικής εσπερίδας που οργανώθηκε

Περισσότερα...
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Το καθιερωμένο βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ απονεμήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου στο Ναυτικό Όμιλος Ελλάδος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη μεγάλη του προσφορά στο ναυτιλιακό χώρο αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο.

Περισσότερα...
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ TOY 9ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΥΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 08/04/2014 με πρωτοβουλία του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας» πραγματοποιήθηκε

Περισσότερα...
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

ΕΣΠΕΡΙΔΑ – “HEPHAESTUS 2013” ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/03/2013

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η πρώτη προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση του forum «Ήφαιστος 2013» την Παρασκευή 29/03/2013 στις εγκαταστάσεις της «Environmental Protection Engineering» – E.P.E. S.A. Περισσότερα...