Αποστολή

Σκοπός
Αποστολή και κύριος σκοπός του ΕΛ.Ι.Ν.Τ. είναι η διευκόλυνση της παραγωγής και ανταλλαγής επιστημονικών γνώσεων και πληροφοριών επί βελτιωμένων μεθόδων σχεδιασμού, κατασκευής, συντήρησης και λειτουργίας του πλοίου και των εγκαταστάσεών του. Το Ινστιτούτο φιλοδοξεί ν’ αποτελεί το γόνιμο έδαφος για τη σε βάθος διερεύνηση καίριων τεχνολογικών ζητημάτων της Ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλίας, μέσω της ολόπλευρης και εποικοδομητικής ανταλλαγής τεκμηριωμένων απόψεων.
Συνυφασμένες με την ύπαρξη του Ινστιτούτου είναι επίσης οι παρακάτω δραστηριότητες:

  • H προσφορά εθελοντικών υπηρεσιών προς αρμόδιους κρατικούς και άλλους φορείς με σκοπό τη βελτίωση της τεχνικής νομοθεσίας που αφορά το ελληνικό πλοίο, συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως σχετικών κανονισμών ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος.
  • Η ανάπτυξη συνεργιών με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αφενός προς τη βελτίωση των προγραμμάτων εκπαίδευσης στους διάφορους κλάδους της ναυτικής τεχνολογίας και αφετέρου προς εξύψωση της επιστημονικής στάθμης των μελών του.
  • Η γενικότερη συμβολή στην αειφόρο τεχνολογική ανάπτυξη στο ναυτιλιακό χώρο.
    Για την εκπλήρωση της αποστολής του, το ΕΛ.Ι.Ν.Τ. έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό επιστημονικών εκδηλώσεων, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

TRAINING WORKSHOP, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ «ΕΛΙΝΤ» / «MAR.TEC.M.A.» / «Ε.Ε.Δ.Ε.» ΣΤΙΣ 19 & 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
«ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2013» / ΑΘΗΝΑ & «HE.M.E.EXPO. 2013» / ΣΑΓΚΑΗ

Σε συνέχεια της προηγούμενης – ενημερωτικής εσπερίδας που οργανώθηκε

Περισσότερα...
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Το καθιερωμένο βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ απονεμήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου στο Ναυτικό Όμιλος Ελλάδος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη μεγάλη του προσφορά στο ναυτιλιακό χώρο αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο.

Περισσότερα...
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ TOY 9ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΥΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 08/04/2014 με πρωτοβουλία του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας» πραγματοποιήθηκε

Περισσότερα...
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

ΕΣΠΕΡΙΔΑ – “HEPHAESTUS 2013” ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/03/2013

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η πρώτη προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση του forum «Ήφαιστος 2013» την Παρασκευή 29/03/2013 στις εγκαταστάσεις της «Environmental Protection Engineering» – E.P.E. S.A. Περισσότερα...