Μήνυμα Δ.Σ. ΕΛ.Ι.Ν.Τ.

Το νέο Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας που αναδείχθηκε από τις πρόσφατες εκλογές, με την ανάληψη των καθηκόντων του την 10/5/2016, λαμβάνοντας αφορμή από τη συμπλήρωση 44 ετών ιστορίας και προσφοράς του Ινστιτούτου στη ναυτική τεχνολογία της χώρας μας, αισθάνθηκε την ανάγκη να απευθυνθεί προς όλα τα μέλη του και να ζητήσει την συνδρομή τους ηθική και υλική προκειμένου στα πλαίσια των καταστατικών σκοπών να επιτευχθούν οι στόχοι και προτεραιότητες για την τρέχουσα θητεία, που συνοψίζονται ως εξής:

 

  • Προβολή του ρόλου του ΕΛ.Ι.Ν.Τ. ως φορέας προαγωγής της ναυτικής τεχνολογίας στην Ελλάδα  και ανάδειξης της μακρόχρονης παράδοσης στον τομέα (ιστοσελίδα, εκθέσεις,  διαλέξεις, συνέδρια, business fora, …)
  • Ανάδειξη του συμβουλευτικού ρόλου του ΕΛ.Ι.Ν.Τ. σε θέματα ναυτικής τεχνολογίας στα θεσμικά όργανα λήψης αποφάσεων της Πολιτείας
  • Διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και τις επιχειρήσεις στον τομέα της ναυτικής τεχνολογίας
  • Ενεργοποίηση των νέων μηχανικών, επιστημόνων, ερευνητών στη διαδικασία επίλυσης των σύγχρονων τεχνολογικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική ναυτιλία και επικεντρώνονται στη διαχείριση της ασφάλειας, της ενέργειας και του περιβάλλοντος (προγράμματα)
  • Εστίαση στις δυνατότητες ανάπτυξης των επιχειρήσεων εφαρμοσμένης ναυτικής τεχνολογίας (ναυπηγοεπισκευή, μηχανουργεία)

Το Δ.Σ.  εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στα παλαιά μέλη αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό τη συμβολή τους στην εκπλήρωση των  καταστατικών σκοπών του, με την υπόσχεση συνέχισης του έργου αυτού, με νέο αίμα και πρωτοβουλίες,  αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα των καιρών στον τομέα της ναυτικής τεχνολογίας για την ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας γενικότερα.

Mάϊος 2016

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

TRAINING WORKSHOP, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ «ΕΛΙΝΤ» / «MAR.TEC.M.A.» / «Ε.Ε.Δ.Ε.» ΣΤΙΣ 19 & 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
«ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2013» / ΑΘΗΝΑ & «HE.M.E.EXPO. 2013» / ΣΑΓΚΑΗ

Σε συνέχεια της προηγούμενης – ενημερωτικής εσπερίδας που οργανώθηκε

Περισσότερα...
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Το καθιερωμένο βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ απονεμήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου στο Ναυτικό Όμιλος Ελλάδος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη μεγάλη του προσφορά στο ναυτιλιακό χώρο αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο.

Περισσότερα...
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ TOY 9ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΥΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 08/04/2014 με πρωτοβουλία του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας» πραγματοποιήθηκε

Περισσότερα...
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

ΕΣΠΕΡΙΔΑ – “HEPHAESTUS 2013” ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/03/2013

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η πρώτη προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση του forum «Ήφαιστος 2013» την Παρασκευή 29/03/2013 στις εγκαταστάσεις της «Environmental Protection Engineering» – E.P.E. S.A. Περισσότερα...