Ιστορικό

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΛΟΙΩΝΤο Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας συστάθηκε το 1972, δηλαδή συμπληρώνει ήδη 42 χρόνια διαρκούς λειτουργίας και επιστημονικής προσφοράς στη ναυτική τεχνολογία.
Μέσα στα πλαίσια των καταστατικών σκοπών και στόχων του, το Ινστιτούτο έχει πραγματοποιήσει:

 

  • Έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό ενημερωτικών εκδηλώσεων με θεματολογία που αφορά σε ζητήματα ναυτικής τεχνολογίας αιχμής.
  • Έναν σημαντικό αριθμό παρουσιάσεων σε θέματα εφαρμοσμένης ναυτικής τεχνολογίας, σε συνεργασία με μεγάλους κατασκευαστικούς οίκους εσωτερικού και  εξωτερικού και άλλους φορείς της ναυτιλίας (Συμπόσια, Ημερίδες, Σεμινάρια).
  • Έναν μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων επιστημονικού ενδιαφέροντος σε θέματα ναυπηγικών ερευνών και κανονισμών σε συνεργασία με το Ε.Μ.Π., το Γ.Ε.Ν., τον Κ.Ε.Ε.Π./Υ.Ε.Ν.
  • Διεθνή Συνέδρια, όπως του Ι.Μ.Α.Μ.(INTERNATIONAL MARITIME ASSOCIATION OF THE MEDITERRANEAN).
  • Από το 2007 διοργανώνει κάθε χρόνο την «Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας» σε συνδυασμό με εκθεσιακή παρουσίαση.
  • Διοργάνωσε το 2011 το «HEPHAESTUS»  Hellenic Marine Equipment Exporters Forum για να προβάλλει ελληνικά προϊόντα τεχνολογίας με εφαρμογές στη ναυπηγική και εξοπλισμό του πλοίου, καταξιωμένα στη διεθνή αγορά.
  • Συμμετέχει  με επίλεκτα Μέλη του σε Διεθνή Συνέδρια εκτός Ελλάδος, αλλά και σε Διεθνείς Οργανισμούς, παρουσιάζοντας αξιόλογες ανακοινώσεις του κλάδου.
  • Βραβεύει τους αριστούχους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, της Σχολής Ναυπηγών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, της Σχολής Ναυπηγών των Τ.Ε.Ι. Αθήνας, των Σχολών Πλοιάρχων και Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού και συνοδεύσει τις απονομές αυτές με χρηματικά ποσά, τα οποία προσφέρουν  διακεκριμένα μέλη του
  • Έχει πραγματοποιήσει Ημερίδες σε περιοχές της χώρας με ναυτική παράδοση, με την συνεργασία και την υποστήριξη των Τοπικών Αρχών, όπως Χίος, Άνδρος, Σύρος, Γαλαξίδι, Βόλος, Λήμνος, Ζάκυνθος, Σπέτσες, Αίγινα, μεταδίδοντας στους κατοίκους των περιοχών αυτών αξιόλογη τεχνογνωσία, αλλά και παίρνοντας ερεθίσματα από την εμπειρία και τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας.
  • Έναν σημαντικό αριθμό ειδικών εκδόσεων με επιλεγμένη επιστημονική θεματολογία
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

TRAINING WORKSHOP, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ «ΕΛΙΝΤ» / «MAR.TEC.M.A.» / «Ε.Ε.Δ.Ε.» ΣΤΙΣ 19 & 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
«ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2013» / ΑΘΗΝΑ & «HE.M.E.EXPO. 2013» / ΣΑΓΚΑΗ

Σε συνέχεια της προηγούμενης – ενημερωτικής εσπερίδας που οργανώθηκε

Περισσότερα...
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Το καθιερωμένο βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ απονεμήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου στο Ναυτικό Όμιλος Ελλάδος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη μεγάλη του προσφορά στο ναυτιλιακό χώρο αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο.

Περισσότερα...
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ TOY 9ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΥΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 08/04/2014 με πρωτοβουλία του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας» πραγματοποιήθηκε

Περισσότερα...
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

ΕΣΠΕΡΙΔΑ – “HEPHAESTUS 2013” ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/03/2013

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η πρώτη προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση του forum «Ήφαιστος 2013» την Παρασκευή 29/03/2013 στις εγκαταστάσεις της «Environmental Protection Engineering» – E.P.E. S.A. Περισσότερα...