Σύνδεση Μελών

Σύνδεση με προνόμια ΕΛ.Ι.Ν.Τ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας 2017 & Απονομή Βραβείου ΕΛ.Ι.Ν.Τ. 2017

Πειραιάς, 15/12/2017

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 11η Ετήσια Συνάντηση Ναυτικής Τεχνολογίας 2017, που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ) στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στις 12 & 13 Δεκεμβρίου 2017.

Το Συνέδριο χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.Τ. κ. Μ. Μαντζαφός, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Π. Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ν.Ε.Ε) κ. Γ. Πατέρας, ο Πρόεδρος της BIMCO κ. Α. Παπαγιαννόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ) κ. Χ. Σημαντώνης, και o Πρόεδρος της HELMEPA Δρ. Γ. Γράτσος.

Την ετήσια συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικά στελέχη και τεχνικοί σύμβουλοι της ναυτιλιακής κοινότητας καθώς και εκπρόσωποι του Πολιτικού και Ακαδημαϊκού χώρου.

Η φετινή διοργάνωση εστίασε στην Γαλάζια Οικονομία αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο της ναυτικής τεχνολογίας στην ανάπτυξη κατάλληλων τεχνολογικών λύσεων που θα συμβάλλουν τόσο στην ανάπτυξη των θαλάσσιων οικονομικών δραστηριοτήτων όσο και στη βελτίωση της περιβαλλοντικής τους απόδοσης.
Επιστημονικές και ερευνητικές εργασίες αναλύθηκαν από καθηγητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε στην παρουσίαση ναυτιλιακών προϊόντων, Ελληνικών και Ευρωπαϊκών οίκων διεθνούς εμβέλειας.

Ιδιαίτερη ανταπόκριση και μεγάλο ενδιαφέρον, υπήρξε στην Στρογγυλή Τράπεζα, με θέμα «Towards the autonomous ship and digital shipping», στην οποία σημαντικά στελέχη της ναυτιλιακής κοινότητας ανέλυσαν τις τάσεις, τα εμπόδια αλλά και τις μελλοντικές εξελίξεις, οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν το επιχειρησιακό μοντέλο των ναυτιλιακών εταιρειών, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον ανθρώπινο παράγοντα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της mini Στρογγυλής Τράπεζας αναλύθηκε το θέμα του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου ως ναυτιλιακό καύσιμο και οι προοπτικές του τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα, ενώ παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία Marine LNG Network, η οποία αφορά στην δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας και πληροφόρησης σε θέματα LNG, της ναυτιλιακής και ενεργειακής κοινότητας.

Κορυφαίο γεγονός του συνεδρίου αποτέλεσε, το καθιερωμένο βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ 2017 το οποίο απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου στο Ναυτικό Όμιλος Ελλάδος, στον κ. Στ. Χατζηγρηγόρη για τη διαχρονική του προσφορά στη προαγωγή της ναυτικής τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

TRAINING WORKSHOP, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ «ΕΛΙΝΤ» / «MAR.TEC.M.A.» / «Ε.Ε.Δ.Ε.» ΣΤΙΣ 19 & 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
«ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2013» / ΑΘΗΝΑ & «HE.M.E.EXPO. 2013» / ΣΑΓΚΑΗ

Σε συνέχεια της προηγούμενης – ενημερωτικής εσπερίδας που οργανώθηκε

Περισσότερα...
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Το καθιερωμένο βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ απονεμήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου στο Ναυτικό Όμιλος Ελλάδος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη μεγάλη του προσφορά στο ναυτιλιακό χώρο αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο.

Περισσότερα...
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ TOY 9ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΥΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 08/04/2014 με πρωτοβουλία του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας» πραγματοποιήθηκε

Περισσότερα...
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

ΕΣΠΕΡΙΔΑ – “HEPHAESTUS 2013” ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/03/2013

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η πρώτη προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση του forum «Ήφαιστος 2013» την Παρασκευή 29/03/2013 στις εγκαταστάσεις της «Environmental Protection Engineering» – E.P.E. S.A. Περισσότερα...