Σύνδεση Μελών

Σύνδεση με προνόμια ΕΛ.Ι.Ν.Τ.

Σχεδίαση και διαχείριση των πλοίων

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτιλιακής Τεχνολογίας, έγραψα το παρόν μικρό και απλό κείμενο. Είναι χωρίς καμπύλες, εξισώσεις, διαγράμματα, στατιστικές και δεδομένα που άλλοι ομιλητές συνήθως περιλαμβάνουν στις παρουσιάσεις τους. Θέλω να σας εκθέσω το πώς, σε γενικές γραμμές, αντιλαμβάνομαι το σχεδιασμό και τη διαχείριση των πλοίων μέσα από την εμπειρία που έχω αποκτήσει στη διαχείριση πλοίων όλα αυτά τα χρόνια. Θεωρήστε αυτά που θα σας πω ως έναυσμα. Με περαιτέρω έρευνα μπορείτε να βρείτε επιπλέον πληροφόρηση που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την επιστημονική σας κατανόηση του θέματος.

 

Η σχεδίαση και η διαχείριση των πλοίων απαιτούν πείρα και πολύ μελέτη. Η πείρα ανακαλύπτει τα προβλήματα και η μελέτη δίδει λύσεις και συμβάλλει στην εξέλιξη. Η ασχολία με τη σχεδίαση είναι πολύ σπουδαία εργασία. Όταν είναι πετυχημένη, προσφέρει στη Ναυτιλιακή αγορά ένα καλό εργαλείο το οποίο αυξάνει την απόδοση της επένδυσης, εξυπηρετεί καλύτερα το σκοπό της μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών και φέρνει κέρδος στους επενδυτές. Τοιουτοτρόπως αυξάνονται οι επενδύσεις και εργάζονται περισσότεροι άνθρωποι.

Τα ανωτέρω οφέλη υλοποιούνται όμως μόνο με την καλή διαχείριση των πλοίων. Η πείρα μου έχει δείξει ότι πλημελής διαχείριση καλοσχεδιασμένων πλοίων, έχει σαν συνέπεια αυτά τα πλοία να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα και δεν αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα του καλού σχεδιασμού.  Επί του προκειμένου προκύπτει το ερώτημα: Aυτοί που σχεδιάζουν τα πλοία, θα μπορούσαν σε κάποιες περιπτώσεις να είχαν σχεδιάσει καλύτερα πλοία απ' αυτά που τελικά σχεδίασαν; Η απάντηση είναι ναι, διότι κατά το πλείστον οι σχεδιαστές είναι έξυπνοι άνθρωποι με μόρφωση. Όμως για να επιτευχθεί μία καλή σχεδίαση χρειάζεται πείρα, συνεχής ενημέρωση για τις τεχνολογικές εξελίξεις, σκληρή εργασία και επιθυμία για βελτιώσεις. Έτσι θα διορθωθούν τα μη καλής αποδόσεως μέρη προηγουμένων σχεδιασμών. Επίσης, δημιουργούνται σχεδιάσεις που θα ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις στους τομείς μεταφοράς επιβατών, πρώτων υλών και νέων προϊόντων.

Το πληρες άρθρο είναι διαθέσιμο μόνο για τα μέλη ΕΛ.Ι.Ν.Τ.
Αν είστε μέλος παρακαλούμε συνδεθείτε με τον κωδικό σας.
Για να γίνετε μέλος ΕΛ.Ι.Ν.Τ. ακολουθήστε τις οδηγίες στις Εγγραφές Μελών
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

TRAINING WORKSHOP, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ «ΕΛΙΝΤ» / «MAR.TEC.M.A.» / «Ε.Ε.Δ.Ε.» ΣΤΙΣ 19 & 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
«ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2013» / ΑΘΗΝΑ & «HE.M.E.EXPO. 2013» / ΣΑΓΚΑΗ

Σε συνέχεια της προηγούμενης – ενημερωτικής εσπερίδας που οργανώθηκε

Περισσότερα...
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Το καθιερωμένο βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ απονεμήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου στο Ναυτικό Όμιλος Ελλάδος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη μεγάλη του προσφορά στο ναυτιλιακό χώρο αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο.

Περισσότερα...
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ TOY 9ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΥΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 08/04/2014 με πρωτοβουλία του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας» πραγματοποιήθηκε

Περισσότερα...
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

ΕΣΠΕΡΙΔΑ – “HEPHAESTUS 2013” ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/03/2013

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η πρώτη προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση του forum «Ήφαιστος 2013» την Παρασκευή 29/03/2013 στις εγκαταστάσεις της «Environmental Protection Engineering» – E.P.E. S.A. Περισσότερα...