Διαλέξεις 2016

Επίδραση του ανθρώπινου παράγοντα / χειριστή στην απόδοση τεχνικών συστημάτων, δύο παραδείγματα από την ιστορία του Π.Ν.

Αντιπλοίαρχος (Μ) Γεώργιος Μπαλαγιάννης ΠΝ
"Επίδραση του ανθρώπινου παράγοντα / χειριστή στην απόδοση τεχνικών συστημάτων, δύο παραδείγματα από την ιστορία του Π.Ν.", 20 Οκτωβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00 – 20:00, αίθουσα Διαλέξεων ΕΛ.Ι.Ν.Τ. (Σκουζέ 14, Πειραιάς).

Περίληψη
Η πολύ καλή γνώση των τεχνικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων, η άρτια εκπαίδευση στον χειρισμό και το υψηλό ηθικό του προσωπικού, μπορούν να «εκτοξεύσουν» την απόδοση τεχνικών συστημάτων, αξιοποιώντας ως τα όρια τις δυνατότητές τους.
  Δύο παραδείγματα από την ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού κατά τον Β! παγκόσμιο πόλεμο:
•    Η διάσωση του Αντιτορπιλικού ΑΔΡΙΑΣ μετά από πρόσκρουση σε νάρκη, η πορεία του επί 3 ώρες με συνεχή εισροή υδάτων ως τα αβαθή του Γκιουμουσλούκ, η πρόχειρη επισκευή του από το πλήρωμα και η διαφυγή του τελικά από το κατεχόμενο Αιγαίο, έως την άφιξή του στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
•    Η διάκριση του Υποβρυχίου ΠΙΠΙΝΟΣ την περίοδο της παραλαβής του από το Royal Navy, στις ασκήσεις μαχητικής ικανότητας, πετυχαίνοντας επιδόσεις υπεράνω κάθε προσδοκίας.

Ναυτιλιακό δίλημμα για τη διαμεσολάβηση

Στα πλαίσια των μηνιαίων παρουσιάσεων του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 η Διάλεξη με  θέμα «Ναυτιλιακό δίλημμα για τη Διαμεσολάβηση;», και ομιλήτρια την Βικτωρία Λιούτα, Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το CEDR Λονδίνου και το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών από το IMC Canada, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιστορικής Βιβλιοθήκης  του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, το οποίο φιλοξένησε τη παραπάνω διάλεξη.
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου της Ναυτικής Τεχνολογίας, στελέχη Ναυτιλιακών εταιρειών, εκπρόσωποι φορέων και φοιτητές ναυτιλιακών σπουδών παρακολούθησαν τη διάλεξη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας ευχαριστεί το Ίδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη για τη  διαρκή στήριξη του έργου του.


Το πληρες άρθρο είναι διαθέσιμο μόνο για τα μέλη ΕΛ.Ι.Ν.Τ.
Αν είστε μέλος παρακαλούμε συνδεθείτε με τον κωδικό σας.
Για να γίνετε μέλος ΕΛ.Ι.Ν.Τ. ακολουθήστε τις οδηγίες στις Εγγραφές Μελών

Τεχνική Παρουσίαση - "Develop & Finance Integrated Projects with Innovative ships"

H εταιρεία Seamark Marine, διοργανώνει Τεχνική Παρουσίαση υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.) με θέμα: "Develop & Finance Integrated Projects with Innovative ships"

Περισσότερα...

Τεχνική Παρουσίαση-"SIRIUS True-Guard¨: Η νέα γενιά καινοτόμων σχοινιών υψηλής τεχνολογίας"

H εταιρεία ΚΑΤΡΑΔΗΣ ΣΧΟΙΝΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΒΕΕ, διοργανώνει Τεχνική Παρουσίαση υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛ.Ι.Ν.Τ.) με θέμα:"SIRIUS True-Guard¨: Η νέα γενιά καινοτόμων σχοινιών υψηλής τεχνολογίας".

Περισσότερα...

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

TRAINING WORKSHOP, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ «ΕΛΙΝΤ» / «MAR.TEC.M.A.» / «Ε.Ε.Δ.Ε.» ΣΤΙΣ 19 & 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
«ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2013» / ΑΘΗΝΑ & «HE.M.E.EXPO. 2013» / ΣΑΓΚΑΗ

Σε συνέχεια της προηγούμενης – ενημερωτικής εσπερίδας που οργανώθηκε

Περισσότερα...
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Το καθιερωμένο βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ απονεμήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου στο Ναυτικό Όμιλος Ελλάδος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη μεγάλη του προσφορά στο ναυτιλιακό χώρο αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο.

Περισσότερα...
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ TOY 9ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΥΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 08/04/2014 με πρωτοβουλία του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας» πραγματοποιήθηκε

Περισσότερα...
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

ΕΣΠΕΡΙΔΑ – “HEPHAESTUS 2013” ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/03/2013

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η πρώτη προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση του forum «Ήφαιστος 2013» την Παρασκευή 29/03/2013 στις εγκαταστάσεις της «Environmental Protection Engineering» – E.P.E. S.A. Περισσότερα...