Διαλέξεις 2017

Η Διαχρονική πορεία του ΕΛ.Ι.Ν.Τ. και η Συμβολή του στη Ναυτιλία

Στο πλαίσιο των μηνιαίων παρουσιάσεων του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα Προσομοιώσεων του εκπαιδευτικού κέντρου της εταιρίας Technava, Διάλεξη με θέμα: «Η Διαχρονική Πορεία του ΕΛ.Ι.Ν.Τ. και η Συμβολή του στην Ναυτιλία»,
την οποία μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Ι.Ν.Τ. (www.elint.org.gr), με ομιλητή τον κ. Απόστολο Δόμβρο, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό του Μονάχου και Επίτιμο Πρόεδρο του Ινστιτούτου.

Τον κ. Α. Δόμβρο, προλόγισε ο Πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.Τ. κ. Μ. Μαντζαφός, ιδιαίτερη δε παρουσίαση του έργου του έγινε από τον κ. Βύρωνα Τομάζο, τονίζοντας πέρα του επιστημονικού και επαγγελματικού έργου του, τη συγγραφική του ικανότητα καθώς και την συμβολή του στο κοινωνικό έργο και ιδιαίτερα το Ίδρυμα στη Κένυα.

Ο κ. Α. Δόμβρος ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας ιστορική αναδρομή , αναφέροντας τους Διατελέσαντες Προέδρους και τους Ευεργέτες του Ινστιτούτου τονίζοντας την πολύτιμη βοήθεια τους στην προώθηση της Ναυτικής Τεχνολογίας της Ελλάδας στην παγκόσμια ναυτιλία. Στην συνέχεια ο κ. Δόμβρος αναφέρθηκε στους τομείς τους οποίους συνέβαλε το Ινστιτούτου όλα αυτά τα χρόνια, στις δράσεις του και τις προσπάθειες του με στόχο την προαγωγή της Ναυτιλίας στην Ελλάδα γενικότερα, υπογραμμίζοντας τους επιστημονικούς και μόνο σκοπούς του.

Μετά το πέρας της ομιλίας, παρατέθηκε Gala Dinner προς τιμήν του κ. Δόμβρου με την ευγενική χορηγία του κ. Βύρωνα Τομάζου. Μέλη και φίλοι του Ελληνικού Ινστιτούτου της Ναυτικής Τεχνολογίας, στελέχη Ναυτιλιακών εταιρειών, Νηογνώμονες, , εκπρόσωποι φορέων και ενώσεων καθώς και καθηγητές και φοιτητές ναυτιλιακών σπουδών παρακολούθησαν την ομιλία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

TRAINING WORKSHOP, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ «ΕΛΙΝΤ» / «MAR.TEC.M.A.» / «Ε.Ε.Δ.Ε.» ΣΤΙΣ 19 & 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
«ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2013» / ΑΘΗΝΑ & «HE.M.E.EXPO. 2013» / ΣΑΓΚΑΗ

Σε συνέχεια της προηγούμενης – ενημερωτικής εσπερίδας που οργανώθηκε

Περισσότερα...
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Το καθιερωμένο βραβείο ΕΛ.Ι.Ν.Τ απονεμήθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του Επίσημου Δείπνου στο Ναυτικό Όμιλος Ελλάδος στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη μεγάλη του προσφορά στο ναυτιλιακό χώρο αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο.

Περισσότερα...
Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ TOY 9ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΥΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Γίνεται γνωστό ότι την Τρίτη 08/04/2014 με πρωτοβουλία του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας» πραγματοποιήθηκε

Περισσότερα...
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013

ΕΣΠΕΡΙΔΑ – “HEPHAESTUS 2013” ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/03/2013

Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η πρώτη προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση του forum «Ήφαιστος 2013» την Παρασκευή 29/03/2013 στις εγκαταστάσεις της «Environmental Protection Engineering» – E.P.E. S.A. Περισσότερα...